Duurzaam inzetbaar in een sterk veranderende arbeidsmarkt

Over 10 jaar bestaat 60% van de huidige banen niet meer. Hierdoor liggen vraag en aanbod steeds verder uit elkaar. Deze discrepantie op de arbeidsmarkt is nu al duidelijk merkbaar in verschillende sectoren. Waar aan de ene kant banen verdwijnen, ontstaan er kansen op andere gebieden en in andere sectoren.

Mede daarom is het belangrijk dat werknemers en werkzoekende makkelijker buiten eigen beroepsrichting of sector aan de slag kunnen en gaan. Hierin spelen drie zaken een belangrijke rol:

  • Flexibiliteit van werknemers;
  • Scholing;
  • Inzicht in arbeidskansen.


Enerzijds is het voor werknemers en werkzoekende belangrijk om inzicht te hebben in hun arbeidsperspectief. Hierbij is het noodzakelijk om informatie te verschaffen over alternatieve beroepen waar ze eventueel naar kunnen overstappen. Anderzijds is het voor werkgevers belangrijk om te weten wat het aanbod is op de arbeidsmarkt en waar actuele en dreigende personeelstekorten zijn.

Investeren in inzetbaarheid

Wanneer er geen aandacht wordt besteed aan het bovenstaande, loop je onder andere het risico op boventalligheid en de daarmee gepaarde kosten. Probeer daarom tijdig te investeren in de inzetbaarheid van medewerkers. Helaas is invulling geven aan dit thema voor veel organisaties een uitdaging die veel vragen oplevert. Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven? En hoe zorgen we ervoor dat ze in beweging komen?

Speciaal voor hen hebben wij het programma “Arbeidsmarkt klaar” ontwikkeld dat “kansen biedt vanuit verandering”. Meer weten? Bekijk dan ons uitgebreide productaanbod Duurzame Inzetbaarheid.

Maak een vrijblijvende afspraak