Duurzaam inzetbaar in een sterk veranderende arbeidsmarkt
Over 10 jaar bestaan 60% van de huidige banen niet meer, vraag en aanbod liggen daardoor steeds verder uit elkaar. De discrepantie op de arbeidsmarkt is nu al duidelijk merkbaar in verschillende sectoren. Waar aan de ene kant banen verdwijnen, ontstaan er kansen op andere gebieden/in andere sectoren.
Daarom is het belangrijk dat werknemers en werkzoekenden makkelijker buiten hun eigen beroepsrichting of sector aan de slag gaan én kunnen. Hierin spelen drie zaken een sleutelrol:

  • Flexibiliteit van werknemers;
  • Scholing;
  • Inzicht in arbeidsmarktkansen.


Voor werknemers en werkzoekenden is het belangrijk dat zij inzicht krijgen in het arbeidsmarktperspectief van het beroep waarin ze werken of werkten. Belangrijk is informatie over alternatieve beroepen waar ze – met hun achtergrond - eventueel naar over kunnen stappen. Voor werkgevers is het belangrijk om te weten wat het aanbod is op de arbeidsmarkt en waar actuele en dreigende personeelstekorten zijn.
 
Investeren in inzetbaarheid
Om boventalligheid en daarmee gepaard gaande kosten in de toekomst te voorkomen is tijdig investeren in de inzetbaarheid van medewerkers noodzakelijk. Invulling geven aan het thema Duurzame Inzetbaarheid is voor veel organisaties een uitdaging die veel vragen oplevert. Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven? Hoe zorgen we ervoor dat ze in beweging komen? Door onze ervaring weten we dat daarvoor een aantal zaken essentieel zijn, welke wij hebben meegenomen in ons programma Arbeidsmarktklaar.
Ons arbeidsmarktplan biedt “Kansen vanuit Verandering”.

Bekijk hier ons uitgebreide productenaanbod op dit gebied. Wilt u meer weten over Duurzame Inzetbaarheid door EnergieQ? Neem dan contact op met Anneloes Vos, Manager Duurzame Inzetbaarheid, via 055-5261999. 

Maak een vrijblijvende afspraak