Benjamin Veldman werken met een visuele beperking
Benjamin Veldman werken met een visuele beperking

← Nieuws & Blog

Wie is toch die man in het donker?

Waneer je ons kantoor op de Prins Willem-Alexanderlaan 170 in Apeldoorn komt binnenlopen, valt het je misschien op dat een van onze collega’s in een donkere kamer aan het werk is. “Wie is toch die man in het donker?”: vraag je jezelf misschien af. Die man is onze topper Benjamin Veldman. En hij vertelt je graag meer over waarom hij het liefst in het donker werkt:

Visuele beperking

“Tot mijn 18e jaar heb ik goed kunnen zien. Maar mede door een plotseling te hoge oogdruk is mijn zichtverlies in een heel korte tijd fors achteruit gegaan. Natuurlijk was dit een enorme klap en werden de meest ‘’gewone dingen’’ in het leven opeens een enorme uitdaging. Tijdens mijn revalidatie bij Visio ’t Loo Erf heb ik geleerd hoe om te gaan en te leven met mijn visuele beperking. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar ik heb vooral ook geleerd om juist te kijken wat er nog wel mogelijk is. En me daarbij af te vragen wat daarvoor nodig is, en dit kenbaar te maken.

Collega Stéphanie Berris: “We hebben met Ben niet alleen een recruiter die gewoon goed is in zijn werk, maar ook een collega die ons dagelijks inspireert om te blijven kijken naar wat iemand wél kan. Zijn positiviteit, veerkracht en humor zijn echt een enorme verrijking binnen ons team. Het is mooi om te zien wat er mogelijk is met slechts een paar aanpassingen!”  

Aanpassingen

Ben: “Bij het lopen maak ik gebruik van een tast stok. Wanneer ik mijn mobiele telefoon gebruik heb ik een VoiceOver functie aanstaan die de handelingen en tekst voorleest. En wanneer ik iets op de computer moet doen, maak ik gebruik van voorleessoftware en een contrast kleur verhogende functie. Naast dat ik last heb van fel licht, werk ik het liefst in een donkere ruimte, zie de foto hierboven. Hierdoor kan ik mijn mijn beeldscherm beter zien, omdat het kleurcontrast dan het meest optimaal is.

Kortom, met een paar aanpassingen kun je nog zoveel wel. Daarnaast helpt een beetje zelfspot (voor mij in elk geval) ook een hele hoop! Ervaar jij net als mij een arbeidsuitdaging en ben je nog op zoek naar passend werk? Ik help je graag. Denk bijvoorbeeld aan een handicap, arbeidsbeperking, chronische ziekte, langdurige werkloosheid, WIA, Wajong of welke andere situatie dan ook waardoor je net wat meer begeleiding nodig hebt. Ik nodig je hierbij dan ook van harte uit voor een open gesprek. In gesprek met jou kijk ik naar waar jouw talenten liggen en wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Zodat jij met een goed gevoel zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Required fields are marked *

Recente Berichten: