solliciteren in de zomer is een goed idee
solliciteren in de zomer is een goed idee

← Nieuws & Blog

Ontdek waarom solliciteren in de zomer een slimme zet is – 4 redenen

Het is halverwege de bouwvak en de eerste collega’s zijn alweer terug van hun vakantie. Tijdens de zomer gaat het tempo bij veel bedrijven een tandje omlaag. Ben je op zoek naar werk, dan is dit juist een goed moment om te gaan solliciteren. Opvallend genoeg gebeurt dit in de praktijk echter juist minder. Veel mensen staken hun zoektocht naar een baan in juli en augustus, in de veronderstelling dat bedrijven en organisaties dan niet actief op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Wij geven je 4 redenen waarom solliciteren in de zomer júist een slimme zet is.

Minder concurrentie

In de zomerperiode heb je als werkzoekende vaak minder concurrentie bij het solliciteren. Veel werkzoekenden die al een baan hebben, kiezen ervoor om hun zoektocht even op pauze te zetten en te genieten van hun zomervakantie. Er is vaak geen noodzaak bij het vinden van een nieuwe baan, waardoor carrièremogelijkheden ‘on hold’ worden gezet. Voor mensen die op dit moment geen werk hebben, zit er vaak wat meer druk achter de ketel. Dit is dan grotendeels ook de groep die door blijft solliciteren in de zomer. Al met al is het aantal actieve sollicitanten in de zomer dus vaak lager dan in andere seizoenen. Hierdoor is het een mooi moment om stappen in je carrière te zetten.

Er heerst een ontspannen sfeer

In de zomerperiode hebben de managers die de sollicitaties uitvoeren het vaak wat minder druk en hebben daardoor meer tijd (voor je). Ze zijn in deze periode sneller geneigd tot een vrijblijvend gesprek, iets wat in drukkere tijden niet overal mogelijk is. Ook hangt er in de zomerperiode vaak een ontspannen sfeer op werkplekken. Dit kan bijdragen aan een prettig sollicitatiegesprek. Hoe ontspannen en gemoedelijk het ook is, houd je sollicitatie-outfit wel formeel. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het bedrijf komt binnenlopen op teenslippers in een korte broek. Daar sleep je die nieuwe baan niet mee in de wacht. Mits, daar expliciet om wordt gevraagd natuurlijk. 😉

Sollicitatieproces kan sneller verlopen

Waarbij je in andere seizoenen misschien wel lang moet wachten voor de hele sollicitatieprocedure is doorlopen, is er in de zomer de mogelijkheid dat dit veel sneller loopt dan je verwacht. Allereerst doordat er minder concurrentie is, waardoor jij sneller weer op tweede gesprek kunt komen. Maar mogelijk ook doordat managers die bijna met vakantie gaan, vacatures graag vervuld zien voordat ze vertrekken. Houd er wel rekening mee dat in sommige gevallen iemand die je nog moet spreken op vakantie kan zijn, waardoor je jùist moet wachten. Over het algemeen biedt de zomer echter mogelijkheden om sneller door het sollicitatieproces te gaan.

Recruiters blijven actief

Natuurlijk nemen ook recruiters en HR-managers in de zomer vakantie, maar gelukkig doen ze dat niet allemaal tegelijkertijd. Ze denken samen vooruit en anticiperen op de vacatures die na de vakantie ingevuld moeten worden. We merken dat de zomer een periode is waarin werkgevers hun aandacht richten op kansen en mogelijke behoeften aan nieuw personeel. Hierdoor neemt het aantal vacatures in september en oktober altijd aanzienlijk toe. Slimme sollicitanten sturen in augustus dus al sollicitatiebrieven. Denk hierbij ook aan open sollicitaties! Door dit te doen, stimuleer je werkgevers om na te denken over hun huidige bezetting en wellicht geef je ze een reden om juist nu naar nieuwe medewerkers te zoeken.”

Ga ervoor!

Nu je op de hoogte bent van de voordelen van solliciteren in de zomer, is het tijd om jouw carrière een zonnige boost te geven! Grijp de zogeheten ‘sollicitatiestop’ als kans om jezelf te onderscheiden en ga op zoek naar jouw droombaan! Wij van EnergieQ Sterk Sociaal zijn ook nu op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende opdrachtgevers. Bekijk onze vacatures hier. Mocht er een passende functie voor je bijzitten, dan kijken we uit naar jouw sollicitatie! Staat er nu niks bij, maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Ontdek onze vacatures bij EnergieQ Sterk Sociaal!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Required fields are marked *

Recente Berichten: