SROI

SROI:
Social Return On Investment

Wat is social return?

Iedereen heeft recht op werk! Om daarvoor te zorgen verplicht de overheid het bedrijfsleven om in een samenwerking tussen publiek en privaat aantoonbaar wat terug te doen voor de maatschappij. Deze aanpak staat bekend als Social Return on Investment, meestal afgekort als ‘Social Return’ of ‘SROI’. De Rijksoverheid heeft als taak om het mogelijk te maken dat iedereen zoveel mogelijk meedoet in de samenleving en stimuleert dit o.a. via inkoop. Dit betekent dat opdrachtnemers die samenwerken met overheidsinstanties een contractuele verplichting hebben om een bepaald bedrag te besteden aan activiteiten met een maatschappelijke bijdrage. Dit kan o.a. door het in dienst nemen van mensen met vanuit een kwetsbare doelgroep. De voorwaarden van wat wel en niet onder SROI valt zijn niet altijd éénduidig en kunnen per regio en/of overheidsinstelling verschillen. Het kan daarom prettig zijn om samen met een gespecialiseerde partner een programma te maken met activiteiten die vallen onder de voorwaarden van uw regio .

Kantoor EnergieQ in Apeldoorn

SROI-ontzorging door EnergieQ

De overheid legt steeds meer nadruk op het belang van het nakomen van verplichtingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), wat resulteert in een toenemende erkenning van SROI. Ook vanuit de Europese Centrale Bank (ECB) worden hierover regels opgelegd aan de deelnemende landen. Met de juiste kennis, jarenlange ervaring en een PSO 30+ certificering begeleiden we u graag bij de invulling van SROI. Door ons in te schakelen geeft u uzelf de ruimte om uw energie en tijd te besteden aan de kernactiviteiten van uw onderneming. Wij zorgen voor een soepel proces, zinvolle invulling van de SROI-verplichting en stemmen dit nauwkeurig af op de specifieke wensen van uw organisatie.

Inclusief werkgeverschap

Met onze dienstverlening geven wij uw bedrijf de mogelijkheid om zowel invulling te geven aan inclusief werkgeverschap door werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsuitdaging én het voldoen aan SROI. Daarnaast bieden wij een scala aan andere diensten en activiteiten aan voor uw organisatie, waaronder:

  • Opstellen van een social return projectplan;
  • Werving, selectie en/of detachering van individuen binnen de doelgroep;
  • Trajecten en trainingen voor de ontwikkeling & begeleiding van mensen met het oog op duurzame inzetbaarheid;
  • Begeleiding en advies met betrekking tot PSO-certificering.

Samenwerken aan een positieve impact voor uw organisatie en de maatschappij? Bel ons op 055 – 52 61 999 of stuur een e-mail naar info@energieq.nl.

Een aantal van onze opdrachtgevers

Samenwerken met

logo-energieq-wit

 ?