Werving & selectie
Het uitgangspunt bij Werving & Selectie is dat EnergieQ zorgdraagt voor het gehele werving- & selectieproces. De kandidaten zullen vervolgens rechtstreeks in dienst treden bij de opdrachtgever. Ook daarna houden wij een vinger aan de pols, om ook dan onze kwaliteit te waarborgen. Bent u binnen de proeftijd niet tevreden? Dan voeren wij ons werk opnieuw uit, voor niets. Opdrachtgevers en kandidaten krijgen alle aandacht en begeleiding die nodig zijn om tot een optimaal eindresultaat te komen.

Zo gaan wij te werk
Wij werken zorgvuldig en stellen uitsluitend kandidaten voor die binnen uw bedrijfscultuur passen. Wij screenen onze kandidaten zowel op de “harde” als op de “zachte” criteria. Karaktereigenschappen vinden wij net zo belangrijk als kennis van de markt, producten en diensten. De kandidaat die EnergieQ aan u voorstelt beschikt niet alleen over de benodigde kennis en ervaring, maar past ook daadwerkelijk binnen uw organisatie. Om deze match zeker te stellen verdiepen wij ons eerst in uw organisatie, de medewerkers en de cultuur. De ruime kennis en expertise van EnergieQ in de branches van onze opdrachtgevers vormen, samen met de jarenlange ervaring van onze werving- en selectiespecialisten, de ijzersterke basis bij het vinden van uw nieuwe medewerker.

5-stappenplan
1.    In overeenstemming met u worden de criteria, die van belang zijn voor een goede functievervulling, vastgesteld. Hierbij wordt gekeken naar de opleidingsachtergrond en de gedrag- en ervaringscompetenties die voor de functie van belang zijn.
2.    Wij stellen een wervingsprofiel op, waarmee wij extern treden. Dit profiel is, na akkoord van u als opdrachtgever, het feitelijke startpunt van de werving- en selectieprocedure.
3.    Wij werven potentiële kandidaten via onze kandidatenportefeuille, onze website, diverse vacaturesites, social media en een groot netwerk van professionals.
4.    Wij dragen minimaal 1-3 persoonlijk geselecteerde kandidaten voor, die door u als opdrachtgever kunnen worden uitgenodigd voor vervolg- en/of eindgesprekken. Indien gewenst kan EnergieQ de begeleiding van de gesprekken tijdens de sollicitatiefase bij de opdrachtgever op zich nemen.
5.    Na de eindgesprekken volgt de benoeming en treedt de nieuwe medewerker direct in dienst bij u als opdrachtgever.

Wilt u meer weten over Werving & Selectie door EnergieQ? Neem dan contact met ons op via 055-5261999.

Maak een vrijblijvende afspraak